Over Ziggurat

est. 2000

“Eindeloze rijen boeken over architectuur. Vol foto’s en denkbeelden. Voor ons een waardevolle bron van inspiratie. Of het nu gaat om oude ideeën. Of moderne impressies. Het is fascinerend om te zien wat architecten jaren geleden al bedachten. En hoe die bouwwerken nu nog een prominente plaats innemen. ‘Old buildings looking for a new use’. Er is niets mooier dan dat.”

Richard Ariëns – ontwerper / directeur

“Alles begint met een idee dat vorm krijgt in het creatieve proces van ontwerpen. Naadloos kloppend met cultuurhistorische kwaliteiten van de omgeving en bouwkundige plannen. Creativiteit en techniek moeten elkaar dus steeds onderweg ontmoeten en omhelzen. Alleen zó ontstaat het perfecte ontwerp. Wij laten die puzzelstukjes fantastisch op elkaar aansluiten.”

Esther Odijk – architect

Ziggurat bestaat uit bouwkundige en creatieve ontwerpers die niets liever doen dan uw dromen werkelijkheid maken in prachtige en praktische bouwwerken. Van woningen en monumenten tot zorgboerderijen en utiliteitsbouw. Opgericht in 2000 door Richard Ariëns. Uitgegroeid tot een ontwerpbureau dat design, techniek en bouwkunde moeiteloos laat samensmelten. Want alles wat Ziggurat ontwerpt, moet ook gewoon gebouwd kunnen worden. Duurzaam. Energiebewust. En met oog voor detail.